Дачия Форум

Добър сервиз за гуми: Автогуми.БГ

Къде са най-добрите сервизи и най-евтините магазини и до кои да не припарваме въобще

Добър сервиз за гуми: Автогуми.БГ

Мнениеот Putzmeister » Сря Яну Сря, 12 Яну 2022 14:29:15 +0000, 2022 2:29 pm

Привет,

Пускам тема, в която да споделя опитът си с Автогуми.БГ. Не е всичко "мед и масло", та ще се опитам да опиша всичко подробно и ще оставя преценката на вас.

Първоначално имах план да закупя и монтирам нови всесезонни гуми Октомрви, 2020. Още в началото на месеца, обаче, се разболяхме от Ковид, който преминахме, за щастие, леко. И така Ноември 2021 направих нова поръчка в сайта, който ползвам от години: https://bg.avtogumi.bg/, на модел Pirelli Cinturato AS SF2, като избрах опция за стандартен монтаж, а крайната цена беше 675лв (4*156.41 за гумите и 50лв за монтажа). След няколко дни чакане ми се обадиха, че има проблем с ДОТ-а: ще са на повече от една година. Смених ги с Vredestein Quatrac, като цената падна на 585лв (4*133,43 + 50 за монтаж) и около 20-и Ноември ги монтирахa. Веднага ми направи впечатление, че са усезаемо по-шумни от заводските летни Continental, но имах по-сериозен проблем: колата започна да дърпа наляво. Нямаше вибрации, никакви визуални следи - само дърпа надясно.
След една седмица посетих сервиза на Автогуми БГ на бул "Черни Връх" 115 отново и останах приятно изнадан: имат машина, на която всяка една гума се натоварва и в това състояние ѝ прави баланс и оценка. Тази машина се предлага за премиум монтажът, който по спомен струваше около 90лв, но не ми взеха пари, защото бях с рекламация. Изредиха 4-те гуми, като маркираха на машината всяка гума+джанта на коя позиция на колата е и машината потвърди дефекта с доклад накрая: 20N сила надясно. Опитаха се да го намалят, като разменят позициите на гумите, но нямаше много избор за последното, защото гумите имат посока на движение. Разбрахме се да тествам и ако имам проблем - да се обадя за да бъдат сменени. След 1 седмица тестване (в което в София падна доста снях и нямах никакви проблеми с тези всесезонни гуми) стана ясно, че макар и по-малък, дефектът още го има. Обадих се и ме разочароваха, че според гаранцията, трябва да им оставя новите гуми, те да ги пратят на производетеля, който след получаване има 30 дни да се произнесе дали признава дефекта или не. Бъдейки средата на Декември ги помолих за алтернативно решение, обясних им, че не мога да си оставя колата на трупчета за толкова време и съм готов на компромиси. Припомних им Чл. 113, ал 4 от ЗЗП: "Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.". В резултат ми предложиха да си поръчам нов модел гуми, като си покрия разликата в цената, ако има такава. И понеже вече имаше наличност на пресни Pirelli Cinturato AS SF2, които избрах първоначално, се възползвах. След 10 дни ми направиха Премиум монтаж за тяхна сметка, доплатих си около 90лв заради разликата в цената на Vredestein и Pirelli, всичко беше "зелено" на доклада от машината и колата заспа с тях. Много са тихи, на студено и влажно са идеални, чакам да падне хубав сняг да ги тествам и ще ви пиша отново. Днес имаше, вече, няколко заледени зони и се чувствах уверен и спокоен с тях. Когато падне пухкав сняг - пак ще пиша.

Изводите, които си направих са:
- Много магазини/сервизи за гуми биха ме "отсвирили" и пратили да си правя предницата, защото "нашият баланс е перфектен"
- Премиум монтажът, на споменатата машина, си заслужава парите отгоре и занапред ще разчитам на него
- Най-вероятно е имало по-масов проблем с Vredestein Quatrac, защото тези гуми вече не се предлагат от магазина. На сняг, според моите умения, са наравно със зимните.

И една бележка: всички цени, които написах са в ДДС, за периода Октомври-Декември 2021, а цените на монтажа включват 30% надценка за активен сезон (15.10-30.11). В момента, например, премиум монтажът на 16ки за гр. София е 70лв: https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/premium-service.php
Виктор
Аватар
Putzmeister
Дачия фен

Регистриран на: Сря Фев Сря, 22 Фев 2017 17:40:00 +0000, 2017 5:40 pm
Автомобил: ‘20 Logan MCV Stepway 1.0 Eco-G

Re: Добър сервиз за гуми: Автогуми.БГ

Мнениеот Lovely » Съб Яну Съб, 15 Яну 2022 22:26:21 +0000, 2022 10:26 pm

Здравейте,
Аз карам вече 8 г. само с всесезонни на тойо и съм изключително доволен от гумите и от Радиал. От там ги взимам и ми ги монтират.
С Уважение към Всички!
Аватар
Lovely
Дачия фен

Регистриран на: Чет Мар Чет, 04 Мар 2021 18:14:29 +0000, 2021 6:14 pm
Автомобил: Reno Arkana Tce 160 EDC

Re: Добър сервиз за гуми: Автогуми.БГ

Мнениеот IvoMarinov75 » Пон Дек Пон, 18 Дек 2023 09:28:00 +0000, 2023 9:28 am

Здравейте аз съм много доволен от Мотоексперт. Разбират си от работата и имат сервизи из цяла България. Досега на когото да съм ги препоръчал , никой не се е оплакал.
IvoMarinov75

Регистриран на: Пет Дек Пет, 01 Дек 2023 12:52:50 +0000, 2023 12:52 pm
Автомобил: Сандеро

Назад към Сервизи/Магазини