от peterco » Чет Фев Чет, 16 Фев 2012 14:34:28 +0000, 2012 2:34 pm
Направо се чудя да се радвам или за плача... Много се надявам тези "български" автомобили да се докажат на пазара и да станат силен конкурент. Естествено масовия потребител в България винаги ще е предубеден и нали не е 20 годишно Ауди, то не е кола! Като си я купиш нова- защо не си взе един невероятен /за ремонти и подръжка обаче/ автомобил на старо, ама пък да е голям клас...
Скоро си правих една оценка на клиентите със скъп клас автомобили. Около 30-35% са хората, които имат средства да поддържат автомобил от голям клас. Говоря за безпроблемни автомобили, които искат някаква несериозна подръжка. Масла, филтри, накрайниче, биалета, шарнир и други подобни. Същите тези лауреати се надуват със скъпия автомобил и се присмиват на тези със нови автомобили, че са се "прецакали и нямат ум". Та... предпочитам чисто нова Дачия или българско китайче, отколкото "невероятната" втора злоупотреба гоУЕм клас. Когато си купувах Дачията разбрах какво е да управляваш нов автомобил, когато купих Пежото дълго си правих сметката, дали ще успея да поддържам автомобила за целите, за кото го закупих.
За Дачията разходите ми са- 2 пъти масла по 150лв средно, 2 нови гуми- 180лв с отстъпката. Това са 4.5 години и 26 500км
За Пежото разходита ми възлизат над 4000лв, без да смятам цената за закупуване и текущи разходи, като застраховки и т.н. и все още има дребни неща за дооправяне. - 1.5 години и 24-5 000км.
Та замислете се за старата алтернатива на Дъстър или Греат УоуУу... Вчера автовоза изсипа едно Ц10 и един пикап. Не се качих да се повозя, че бях поомърлян, но ги огледах добре. На Ц10 леко му куца сглобката и напомня Лада- капака предния, от едната страна виси, а от другата стърчи... кората на багажника, все едно е взет от друг автомобил, но пък музикалното оформление е на ниво, външния вид е супер, има си оригинални УЕти Жанти и оставя приятни впечатление. Пикапа изглежда супер, но е малко дървен при шофиране /това е коментар на дилъра и финансовия ни директор/, но пък дилъра я оправда с това, че Тойота е напълно същата, като съществената разлика идва от цената...
Купувайте си нови автомобили и ги карайте. След 5тата година ги харижете на някой да ги ремонтира! Дали ще е GW или Дачия, или каквото и да е- да е ново!
Ако имам средства за висок клас ще си купя Пежо 508, за среден 308 или малко по ниския клас- 208. За добър, нисък клас, автомобил, за малко пари и не толкова претенциозен- отново Дачия или GW
peterco подари акаунта си на teodordt на 18.12.2012 г. в 18:00 ч.!
Аз няма да пиша от името на Петьо, нито ще променя нещо от мненията му.
Ако след тази дата се появят каквито да са мнения от този профил, значи е бил хакнат или съм го върнал на Петьо.