Lyubooo написа:А отвъд логиката ми е как първата станцийка на Марешки, отворена кажи-речи в края на града, свали цените на абсолютно всички бензиностанции, даже и тея, които са в другия край на Варна, че даже и в кв.Виница.
Не стана съвсем така. Поне не толкова бързо, колкото го описваш. Първо свалиха цените бензиностанциите в района около Марешки. Лукойл-а над Метро продаваше на цени близки до неговите, докато Лукойлите на изходите за София и Бургас, и останалите държаха високи цени. После пуснаха срещу Марешки КЗК (Комисията за защита на конкуренцията). Обвиниха го, че прави дъмпинг и т.н. и той им показа как една и съща верига бензиностанции предават на различни цени. Явно, "морето се подкваси" и на останалите не им остана друго, освен да поизравнят цените, поне в рамките на града.
За останалото съм съгласен с теб. Това за "кръвта на децата" беше малко пресилено, но капитализъм - какво да се прави.
Иначе докато Шел продаваха качествен бензин, зареждах само при тях нищо, че беше 3 лв. Та, цената е важна, но не е най-важното. Ако Марешки започне да "магери" горивата, на колкото и ниска цена да ги продава, мене (а мисля и други) ще ги загуби като клиенти.