от Putzmeister » Сря Юни Сря, 22 Юни 2022 16:27:18 +0000, 2022 4:27 pm
Успях да посетя "авто салонът" тази година в София и, освен, че получих трайни морални увреждания от обявените цени, успях и да прегледам подробно Jogger и да го сравня с моя Logan MCV. Ето и моите "20 стотинки", които бъдещи купувачи да имат предвид:
- Позицията на седене в шофьорската седалка се усеща по-ниско. Обяснявам си го с по-малките или по-високи прозорци. Подвижният в всички посоки волан помага много.
- Интериорът е значително по-свеж и приветлив. Сглобката на тестовата кола беше добра: нямаше луфтове или подвижни елементи.
- Съединителят е много странен. Бавно се връща, все едно има амортесьор. Как ли ще се усеща в движение, особено при нужда от бърза смяна на предавки?
- Задният (или вече - средният) ред е с по-малко пространство за краката! Не го очаквах, но аз съм 191см и ако си настроя шофьорската седалка максимално напред, така че все пак да мога да карам, зад мен хора над 1.85см не могат да влезнат и затворят вратата. Същите после тествахме сегашния ми Логан и там има повече място. 3те седалки на 2-ия ред са изманбу, защото не стават за 3ма възрастни: много са тесни.
- Намърдах се в 3-ия ред, който ми предлагаше повече място за краката от 2-ия. Там бих се возил за 2 часа, но ще ме е страх: освен колани няма нищо друго по сигурността.
Преди да видя Jogger наживо, бях решил, че това ще ми е следващата кола, когато пуснат хибрида (главно заради автомата). Но очаквах повече от размерите и последните ме разубеждават. Ако сте високи и едри хора - мерете внимателно и най-добре: отидете да разгледате колата всички заедно.
Виктор