от Ndlk » Сря Мар Сря, 02 Мар 2022 22:45:52 +0000, 2022 10:45 pm
Здравейте.
Това е първото ми мнение в този форум.
Това е и колата, от която се интересувам и ходих да гледам на живо. Очаквам да регистрират тестова бройка за да пробвам на пътя.
Цената от вчера е с 1300лв. увеличение за всички нива на оборудване.
Приятно изненадан съм от сглобката на пръв поглед. Фугите между панелите са еднакви, детайлите пасват добре.
Лято огледах една нова Алфа Джулия, която беше като сглобявана на тъмно. Капака стърчеше над бронята и т.н.
Уплътненията на задните врати изглеждат солидни. Дано се справят със завихрянията от В-колоната.
Набързо опитах да настроя седалката и волана по моите габарити. Неприятно усещане създава неравният под под педалите и централната конзола, на ръба на която постоянно се опира подбедрицата. Може би е въпрос на настройка, може би проблемът е в мен. След това седнах зад шофьора и колената ми леко допираха облегалката, което означава много място, тъй като съм 1.94. Задната седалка впечатлява с дълбочината си. Позицията на седене на вторият ред също е значително над нивото на първи. Мястото над главата е в изобилие. Прозорците са огромни и засилват усещането за простор на задния ред.
Багажникът е доста голям и с правилни размери. Щората му може да бъде свалена и поставена в нишата зад задните седалки.
Впечатлен съм и от антикорозионната обработка на купето. Подкалниците, задният мост и видимите на пръв поглед части под колата са обработени с черен еластичен материал. Нещо като битум/шагрен.
Изчетох всички мнения във форума за eco-G двигателите. Впечатлен съм от позитивните отзиви на хора, които с пълни коли се движат безпроблемно по планинските пътища. Няма да крия,че това е и основното ми притеснение. Надявам се скоро да споделя още опит от първа ръка, а и евентуално да се сдобия с първият си нов семеен автомобил.
С уважение,
Недялко
2005 MB E280CDI Avantgarde, 2006 Citroen C3 1.4i BiValent exclusive, 1998 MB E200Kompressor Avantgarde, ex. MB 200CE-16. ex. AR 146 1.4TS, ex. AR 145 1.6 boxer, ex. Fiat Tipo 1.4i, ex. Clio mk.1 1.2i.