ще си позволя да отворя тема за нашата семейна придобивка, а именно Дачия Джогър ТСЕ 100 ECO-G в изпълнение със 7 места, на която от няколко дена се радваме.
Като шофьорски стаж минах през следните автомобили:
1995 Форд Фиеста 1.3 - прекрасен малък автомобил за близо и далеч;
1997 Рено Клио 1.4 S - бял с 3 врати, лети джанти, снижено окачване, спортни седалки и цели 75 коня (по каталог), който мина през много перипетии;
2009 Форд Фюжън 1.4 80 кс - един от първите предшественици на СУВ-вълната, произвеждан без промени от 2002 до 2012 година. Все още е в семейството с неговите оригинални 110 000 км.
За кратко - 2014 VW Passat CC 2.0 TDI 170 кс - прекрасен двигател в неудачно купе (за моите нужди),
От 2018 - Форд Турнео Куриер 1.0 Екобууст 100 кс - миниван с изключително добро пътно поведение, надежден двигател и много място.
Междувременно се появи от 2019 година едно Рено Еспас 3 2.2тд, с което направихме няколко семейна излета... и което всъщност стана повод за последната покупка ... Странно, но факт!
Да имаш удобна и практична 7-местна кола, с която не се притесняваш кое предизвикателство да посрешнеш - обемен товар за приятел, семеен излет, мебели и мотофрези в багажника - това всичко не го уплаши или затрудни.
В същото време то си беше на години (23 да бъдем точни), опитах се няколко години да покрия необходимата поддръжка, но фиксираните разходи на два автомобила в семейството са си перо и решихме да обединим двата свята в едно - надежден 7 местен автомобил, по възможност нов, който да има място за всичко и всички и при който разходите ще са предвидими в следващите 3-5 години.
Дачия никога не ме е привличала с нещо особено, досегът ми с марката до сега се свежда до ползването на такси.
Докато не се появиха последното поколение Логан/Сандеро и не беше обявен 7-местния дериват.
Трябва да си призная, че поне мен рядко ме привлича автомобил с външния си вид - но новото поколение Логан/Сандеро ме грабнаха от първия път! Признавам си!
И не - Пасат СС не е красив автомобил, той е до голяма степен понатрупан със силикон тук-таме

Изисква се голяма доза смелост и умение да направиш дизайна на бюджетен автомобил привлекателен, но в Дачия този път са се справили повече от добре с това. Новите модели излъчват една доза самоувереност и нямат никакъв проблем да заявят, че всеки може да ги хареса, без да се оправдавa за това на околните.
Вътрешно бях решил за покупката, тест-драйва беше само да затвърдя решението си. На 24 март направихме поръчката, на 20 май автомобилът беше доставен! Нещо неочаквано тези дни...
Конфигурацията:
двигател с бензин/газ - TCE 100 ECO-G
цвят бял, 7 места
ниво на оборудване - Комфорт
екстри: сити-пакет (задни паркинг сензори, камера за обратно виждане, детектор за мъртва точка)
Аксесоари: периметърна аларма, калобрани отпред и отзад, гумени стелки за всички 7 места
Сега ще пробвам да намери хостинг за снимките и в следващите дни ще споделям впечатления !