kbot написа:Някой да е минавал днес по маршрута София-Русе, особено Бяла-Русе?(
Е аз минах
("днес" е нощта на 27 срещу 28 ноември)
Голям кеф! Добре че бях сам, да не се притеснявам за никого.
Малко след Обнова спряхме. Опашка от тирове - също като при затваряне на ГКПП.
Имаше закъсал ТИР, след около час го издърпаха и колоната тръгна (това около 19ч. вечерта). Пътя си беше чист.
После се почна едно изпреварване на тир-ове чак до разклона Бяла-Търново. Там вече спряхме. Пътя пак си беше чист.
С големи промеждутъци леко се придвижвам напред докато стигнах до "онова" кръгово при Бяла и там откарх до 1ч. през нощта. Няма информация -нищо. Тираджиите дръпнаха перденцата и легнаха да спят. И аз в Дъстърчето също (само дето нямам перденца).
Към 1ч колоната взе да мърда (лявата, дясната спи), и един вика "разчистваме тука, айде назад и пак се нареждаш на опашката". Добре че мина един добър човек и каза да искам да ме пуснат за Бяла, че иначе ще ме върнат.
Говориме си с полицая, той ме убеждава да се върна и да се наредя пак - организира си кръговрат демек, ама аз се опъвам. Накрая махна и вика "Давай"
Тръгнах след една русенска каптива и какво се оказава - пътя съвсем нормален и проходим, тук там по някой затънал тир. Сняг около 20см. но вече беше почистен. Тук там има лед по пътя - нищо особено. Разбирам защо не пускаха тировете. Трябвало е преди снега да спрат да ги пускат. Но защо не пускат коли не ми е ясно?
Дъстърчето се държа супер. Още съм с оригиналните гуми, но изобщо нямаше буксуване или подхлъзване. Само ABS-a се включи 2-3 пъти, но накрая явно съм бил нетърпелив и карах доста бързо накрая та това си е нормално.
16:45 тръгнах от София, 2:00 на другия ден бях в Русе - общо малко над 9 часа, а днес наобратно - под 3, ама пътя беше съвсем друг
Имам снимки, но тук не мога да прикачвам?