Здрасти,
Аз ходих с Lodgy-то в края на май до Албания и я прекосихме цялата. В момента си пиша пътеписа, така че скоро ще имаш
четиво...
Иначе на въпросите ти:
- Дуръс е готин град, но бих ти препоръчал да слезнеш и на юг до Вльора и още малко.
- За кучетата не знам, не вярвам да има проблеми.
- Ние минахме София -> Дупница -> Кюстендил -> Скопие -> Охрид -> Тирана -> Дуръс и нямам оплаквания от пътя.
- Ние бяхме и с паспорт и с лична карта, но може да се мине само с лична карта. (Баща ми си изгуби обаче портмонето с личната карта, и ако не си беше взел паспорта, щяхме да берем ядове... затова ти препоръчвам да пътуваш и с двата документа, и да ги държиш на отделни места).
- Зелена карта искат на границата. За служебен или лизингов автомобил искат и пълномощно, валидно за Албания и Македония.
- Тол постове има доста в Македония. В Албания няма пътни такси или някакви гранични такси.
- За газ не мога да ти помогна, Lodgy-то е на дизел и не съм гледал дали има газ, ще прегледам
снимките. Въпреки че избирах само лъскави бензиностанции в Албания, не на всички можеше да се плаща с карта, въпреки че на всичките има знак за Visa и MasterCard.