Дачия Форум

Едни три дни.

Споделете чувства и снимки от пътешествията си с Вашата Dacia

Едни три дни.

Мнениеот Kent » Нед Апр Нед, 08 Апр 2018 20:19:17 +0000, 2018 8:19 pm

На празниците това им е хубавото, че ако семейството е експедитивно – и манджата /важна част от битовата религиозност на сънародниците/ се приготвя бързо и време остава в излишък, за опознаване на близки и далечни места.
Първия почивен ден щяхме без малко да посветим на плажа на Иракли / на връщане, все пак се вяснахме на близкия до пътя... не е очарователно там/. Мъглявите ми спомени как се стига до въпросния плаж, малко преди обяд ни изведоха до Емона. Много години съзнателно съм избягвал тази дестинация, заради историите за много петна от масло по чакъла /масло от картери на страдалци/ а, реалността си излезе съвсем друга.
Преди селото съзнателно спряхме до „Вълка” и ударихме мързелив тигел до носа.

Изображение

Наоколо нямаше много живи души. Стадо коне пазеха миниатюрните си бейби кончета. Последните любопитно надзъртаха зад мощни задници на мами кобили и тичаха из тревите на треперещи тънки крачка. Гривите им се развяваха като кафяви пухчета.

Изображение

Изображение

Духаше вятър и от короните на дърветата се чуваха песните на птици. Гласовете им бяха неклиширани. Със завиванията на вятъра се получаваше нелош дует. Неусетно минаха два часа тук.

Изображение


През Иракли на връщане преминахме бързо. Нищо интересно там.

До вечерта имаше много време и се отбихме на устието на Камчия. Там където реката се влива в морето има планини от сухи клони с най-разнообразна форма. Търкалят се и черупки от речни миди. Красиви на вид са тия миди и проклети на вкус. Освен това са бъкани с паразити приживе.

ИзображениеИзображениеИзображение


Изображение


Неизвестна за мен раковина от охлюв на 11 ч. Виждал съм вкаменени такива...


ИзображениеEtc.
На другия ден мръднахме до Чернево и тамошната екопътека над Барите. Продължаваше да духа. Снимах някакви цветя. Птичите гласове днес не бяха толкова екзотични.


Ухапаното слънце.

Изображение


ИзображениеТрети ден.

Solar wind.

Празничните дни бяха на свършване, затова за да изпуснем нещо от емоциите на земния ни живот, решихме да посетим две кутийки до Балчик. По точно над. Въпреки оптимистичния клирънс на Дада по сравнение с баба Астра, скътах автомобилчето на удобна полянка по път към „Буквите” /надпис - Балчик от големи, букви, курдисан на плато над града/. Имахме да вървим едни никакви 5 км. в двете посоки. А това беше голям кеф, щото духаше здраво, а от небето, Слънцето изпращаше на вятъра допълнителна УВ потентност.


ИзображениеДо първия кеш има посадени дръвчета. Не бях сигурен, че ще стигнем с колата инак щяхме да изръсим едно 30 литра вода там.

Изображение

ИзображениеВтората кутийка просто ме очарова. Мястото с Бункера разширява панорамата до почти 180 градуса. Вътре беше мокро и страшно, но чисто. Липсваха обичайните спринцовки, шишета и фекални маси по пода. Лятоска, вътре под бетона сигурно е чудна хладина. Сигурно има и змии, паяци, стоножки и паткани - готови за снимки. Като нищо ще повторим посещението.


ИзображениеTenno heika banzai !!!

Изображение


Изображение


ИзображениеИзображениеИзображение


Изображение


Добре дошли в КичлаБ:grin:

Изображение


На обратно отприпкахме още по бързо. Долу в маняшки стремеж да шортъкътна, преминах тежкарски през цялата циганска махала. Там са направили ново шосе, което я свързва с останалия град.
Имахме желание и да се разходим по небезизвестната Дамба, ама покрай морето се беше изнесла цяла североизточна и средна България и половината Румъния. Място за паркиране така и не видях.
Пихме по едно горещо кафе на малка бензиностанция и се прибрахме за тържествената следобедна закуска у дома.
Аватар
Kent
Любител
 
Мнения: 47
Регистриран на: Съб Юни Съб, 17 Юни 2017 17:37:03 +0000, 2017 5:37 pm
Местоположение: Варна
Автомобил: Dacia Sandero Stepway 1.6 Mpi

Re: Едни три дни.

Мнениеот teodordt » Вто Апр Вто, 10 Апр 2018 12:53:29 +0000, 2018 12:53 pm

Браво, Васко!
Забелязвам, че обичаш да се "вреш" из всякакви затънтени места.
Това с вълка е голяма снимка. Впечатли ме с дивите коне и много ме "сърби" да ги видя с очите си.

В Балчик на паркинга на общината нямаше ли места? Платен е и никой не спира на него, а по "шорткътите" надолу към дамбата има-няма 500 м. Е, денивелацията е ужасна и на връщане малко трудно става, ама гледам, че не се плашиш от баири.

Поздравления за пътуванията и пътеписите!
Изображение
Изображение
Tuned by ECU-chip (Thank you, Nicky!)+PedalBox
Джеймс Мей, "Топ Гиър", сезон 14, еп.1:
"Щастлива кола е тази Дачия Сандеро!....Тази кола е направо страхотна!"
http://teodordt.weebly.com/
Аватар
teodordt
Дачия маниак
 
Мнения: 4785
Регистриран на: Вто Авг Вто, 02 Авг 2011 10:42:21 +0000, 2011 10:42 am
Местоположение: Варна
Автомобил: Dacia SanderoI 1.2 16V 75+hp D4F E2


Назад към Пътешествия с Дачия

  • Кой е на линия

    Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта