Дачия Форум

Therme Букурещ

Споделете чувства и снимки от пътешествията си с Вашата Dacia

Therme Букурещ

Мнениеот Sonny » Вто Апр Вто, 10 Апр 2018 09:30:53 +0000, 2018 9:30 am

За Великден се разходихме с жената до Букурещ и по-специално https://therme.ro/en/

Разбрахме за това местенце от една травъл агенция и решихме да го посетим самостоятелно. Нямаше особен проблем с пътуването, защото трафик почти нямаше в петък сутринта. Единствено висяхме над 1 час на границата, а нямаше толкова много автомобили. В Букурещ ни беше особено объркано с многото им кръгови и странни кръстовища, но някак се оправихме. Може би бяха по-толерантни към нас, защото сме с Дачия :lol:

Самия комплекс беше много хубав, цените им не са високи и мястото е много обширно и достатъчно за многото клиенти на комплекса. Изненадата дойде когато заявиха, че ще работят до 14:30 в Събота и от 15:00 в Неделя, което предварително никъде не беше обявено. Трябваше да убием половин ден в Неделя, а това явно не е лека задача по време на Великден при съседите ни (почти нищо не работеше, дори мола беше изцяло затворен). Трябваше да висим в Макдоналдс. След това решихме да се разходим до някакъв парк (беше написан като парк в гугъл мапс), но се оказа елитна вилна зона когато стигнахме, парк нямаше за съжаление :D

Поради липсата на каквото и да е за правене, решихме да отидем пред комплекса и да чакаме да отворят (беше около 2, те отваряха в 3). Мислих, че няма да има никой, но явно грешах - имаше поне 50+ души чакащи буквално пред затворените врати.. Най-голямата атракция, обаче, се оказаха стадо Българи, които бяха насядали по отворените си багажници и къцкаха самоделни салатки, луканчици и винца от туби. Наричам ги "стадо", защото точно на такова приличаха. Искаха да се карат на един румънец, който си позволи да паркира на свободното до тях място и някак може би им развали рахатлъка. След драмата с чуждата кола спряла до тях, стадото реши да мисли как да си вкара луканките и винцата вътре в спа комплекса (където не позволяват външна храна), за да икономисва от ядене и пиене. Искам да уточня, че цените вътре бяха напълно нормални като например обяд за двама за около 15-25 лв според зависи колко сте гладни.

Мен наистина ме хвана срам от нашите сънародници от "Плойф" и реших да страня от тях, за да не ме свързват със стадото.

Вътре в комплекса мога да кажа, че останахме много доволни - има 3 доста големи залички като едната е по-скоро детска с много плитък басейн с изкуствени вълни и множество водни пързалки. Втората зала беше за възрастни с нормален голям басейн с много джакузита и воден бар за напитки. Навсякъде там имаше палмички и други екзотични дръвчета, които допринасяха за приятна атмосфера. Третата зала беше за релакс с доста сауни и парни бани, но там не ходихме много, понеже аз не съм фен.

Отделно от всичкото това имаше и няколко външни топли басейни, които също бяха много приятни за релакс. Снимки почти не съм правил, защото телефона ми беше заключен в шкафа през 99% от времето, това което имам ще постна долу.

Много добре измислена система за плащане > дават ти гривна на входа, която служи за ключ за шкафа и отделно се ползва като кредитна карта вътре, т.е. ти пари физически не носиш. Плаща се с гривничката и на изхода плащаш каквото си консумирал.

Лятото може би щеше да е още по-хубаво, защото имаше четвърта зона, която е изцяло навън, но не работеше все още.

На прибиране към софия уцелихме промоцията и на границата нямаше абсолютно никой, минахме за 5 мин. После по пътя за София вече се усещаше 'голямото прибиране', но се изтрая и се прибрахме без никакви проблеми.

Ето малко мат'риал от зоната за възрастни:

Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
Sonny
Дачия маниак
 
Мнения: 333
Регистриран на: Пон Ное Пон, 13 Ное 2017 19:11:38 +0000, 2017 7:11 pm
Местоположение: София
Автомобил: Kadjar 1.3 TCe

Назад към Пътешествия с Дачия

  • Кой е на линия

    Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта