Здравейте колеги. Медия нав на Дачия дъстър 2014г. От една седмица имам следния проблем. На дисплея излиза логото на Дачия и стои постоянно. Не мога да пусна радио, навигация не използвам.Ако някой е имал такъв проблем моля да каже как го е решил?
Така, първо допопълнете профила си според правилата на този форум - viewtopic.php?f=10&t=314 След това попрочетете тази тема и ще намерите отговора. Да, може да е дълга, но обхваща целия период от поставянето на Медия Нав в началото досега.
от stih » Пет Окт Пет, 14 Окт 2022 18:41:18 +0000, 2022 6:41 pm
Хора, скоро вързах с кабел iPhone към MediaNav и о, чудо - звукът е съвсем различен, спрямо музиката от радиото. Не знам на какво се дължи, но разликата е голяма в посока много по-качествено. Не е така, когато си вържа телефона към Toyota-та чрез Apple Car. Слушам си Spotify. Припомням, че колата е 2013 набор.
Здравейте, Наблюдавах нещо в Dacia Media Nav и интеграцията със смартфон - когато зареждането на телефона стигне 100%, явно контролерът на телефона изключва връзката и свързаността с Dacia Media Nav пропада. Угасва Андроид Ауто, музика, всичко и остава iсамо блутут свързаността, въпреки включения кабел. Като изключа и включа отново кабелчето, всичко тръгва отново до след някакъв неопределен момент, когато пак връзката пропада. Това не се случва докато телефона е в режим на зареждане под 100%. На предното Сандеро с Media Nav Evolution нямаше такъв проблем - независимо от достигнатото пълно зареждане, всичко работеше. През опциите на Dacia Media Nav няма начин това да се контролира, търсих и в телефонните настройки, но не намирам. Има ли някой опит с подобна магария? Май ще излязат прави колегите, дето се кахърят, че няма wifi модул отскоро в новите автомобили.
Не си написал с какъв телефон си, коя версия на Андроид, на Андроид Ауто, с какъв кабел и Жоро ще ти се кара
Аз проблеми не съм имал, въпреки че свързвам с кабел от Лидъл. (С Pixel 6 Pro, Android 13 Dec 5 update)
Пробвай да спреш управлението на батерията от настройките (Settings, Apps, See all apps..., Android Auto, App battery usage, Unrestricted). И/или с друг кабел.
Иначе в нета се оплакват и други хора, и то не с Дачия.
Мерси, Влади Пробвах с кабели и настройки при това на 2 телефона - моят е Самсунг S22, но също и с Xiaomi 11. И на двата Андроид 13. Видях, че има доста оплаквания за различни модели, но решения нямаше и викам, чакай да си питам на родна територия, все пак, в IT отношение сме първенци Въпреки че не ми се искаше, изкушавам се да мисля за донгъл за безжично свързване, но ще чакам мнение на някой закупил от първа ръка, да не взема да купя нещо ненужно, че и там разнообразието е голямо.
от teodordt » Сря Яну Сря, 04 Яну 2023 09:32:00 +0000, 2023 9:32 am
Пробвай да увеличиш до max. яркостта на екрана. По този начин потреблението на енергия става голямо и зарядното може и да не смогне да го зареди до 100%. С други думи очаквам, че ще си стоиш с недозареден телефон и свързан.
Tuned by ECU-chip (Thank you, Nicky!)+PedalBox+IXEH20TT Джеймс Мей, "Топ Гиър", сезон 14, еп.1: "Щастлива кола е тази Дачия Сандеро!" Мои материали има и тук: https://accountingnews.bg
от kermit » Сря Яну Сря, 04 Яну 2023 10:10:44 +0000, 2023 10:10 am
Идея е, мерси! Въпреки че ще трябва да го държа някъде да не ми свети В допълнение на навика за цъкане на копчето "стоп-старт" при тръгване, изграждам нов навик да изключвам и включвам кабела на телефона като прекъсне връзката
от kermit » Сря Яну Сря, 04 Яну 2023 11:17:51 +0000, 2023 11:17 am
Спирам fast charging-a, а това за кабела въобще не ми е минало през ума, че може да е фактор. В момента кабела ми е над 1 метър, защото си държа телефона на стойка на лявата духалка на парното. Някакси на оригиналната стойка ми се пречка и дори я откачих. Но ще я върна. Мерси!
от korgoth » Сря Яну Сря, 04 Яну 2023 11:26:24 +0000, 2023 11:26 am
За къс кабел мога да препоръчам този от Алиекспрес. Поръчвал съм няколко пъти и качеството е много добро. А за слагане на поставката до волана е идеален.
от teodordt » Пон Яну Пон, 09 Яну 2023 09:30:32 +0000, 2023 9:30 am
double-dealer написа:Здравейте ... Другото което имам да питам е относно навигацията - карта на България няма ,на повечето европейски страни има. Как мога да си ъпдейтна навигацията с карта на България?...
Честито! За update - или отиваш в дилърството с молба и си плащаш, или пробваш нещо aftermarket. Ето тема, но предупреждавам, че правиш всичко на собствен риск. Ако се "окоти", оставаш без навигация.
Tuned by ECU-chip (Thank you, Nicky!)+PedalBox+IXEH20TT Джеймс Мей, "Топ Гиър", сезон 14, еп.1: "Щастлива кола е тази Дачия Сандеро!" Мои материали има и тук: https://accountingnews.bg
Защо ти е българска карта на оригиналната медия, при положение, че можеш да си включиш Андроид Ауто или Кар Плей и да ползваш безплатно Гугъл Карти с винаги актуална информация..?
Може да си добавиш официално карта, като си я закупиш от Дачия. Не е нужно да ходиш никъде, плащаш, теглиш и си инсталираш. 49 евро за България, може да купиш и пакети, разгледай сайта и си прецени.